Odlučili smo ponovo vic da ispričamo, evo o čemu se radi, ostanite i dalje uz nas, sigurno ćete ostati bez teksta dok budete ovo čitali, evo o čemu se radi:

Mi smo se ismijali dok smo ovo čitali, a vi?

Japanski je parlament 1949. godine, na inicijativu gradonačelnika Shinza Hamaija (1905.-1968.), Proglasio Hirošimom grad mira. Kao rezultat toga, grad Hirošima dobio je više međunarodne pažnje kao poželjno mjesto za održavanje međunarodnih konferencija o miru i socijalnim pitanjima. Kao dio tog napora, 1992. osnovano je Udruženje tumača i vodiča Hirošime (HIGA) kako bi se olakšalo tumačenje za konferencije, a Institut za mir u Hirošimi osnovan je 1998. godine na Sveučilištu u Hirošimi. Gradska vlada i dalje se zalaže za ukidanje svih nuklearnih oružja, a gradonačelnik Hirošime predsjednik je gradonačelnika za mir, međunarodne gradonačelničke organizacije koja mobilizira gradove i građane diljem svijeta kako bi ukinula i eliminirala nuklearno oružje do 2020. godine.

Barack Obama je 27. svibnja 2016. posjetio Hirošimu, kao prvi predsjednik SAD-a koji je posjetio od pada atomske bombe.

Raspored Hirošima se nalazi na delti rijeke Riverta, u zaljevu Hiroshima, okrenut prema unutrašnjem moru Seto na južnoj strani. Šest kanala rijeke dijeli Hirošimu na nekoliko otočića.

 

Preporučeno
Loading..