I dalje smo uz svjetska dešavanja, a sve se fokusira na korona virus koja je definitivno slomila cijelu svjetsku ekonoiju koja je po svemu sudeći na izdisaju. Jedna Anglea merkel je otvoreno repd cijelim svijetom priznala da će Njemaačkoj trebati cijela ovaa godina da se oporave od cijelog šoka, i tek u 2022 godini polako da staanu na noge po tom pitanju. 

Međutim, jučer smo pisali jedan članak o tome kako je na Novom Zelaandu u gradiću koji se zove Kvinsland koji imaju 40.000 stanovnika već uveliko krenula rasprodaja velikih kuća koje se pretvaaraju u bunkere u slučaju velike svjetske apokalipse ili 3 svjetskoga rata. Popularni aamerički milijarderi uveliko kupuju zemljištaa i kuće u ovoj zemlji bojeći se za svoju i sigurnost svoje djece, ali i cijelih porodica i familija. 

Tako su se u posljednjih par mjeseci, najpopularniji istraživaači i avanturisti potrudili da pronađu 20 naajsigurnijih mjesta na svijetu koja bi vam mogli da spasu život. Svako potencijalno utočište je dobro analizirano, a gledala se populacija kojaa je prisutna na tom mjestu, kao i iskoristivi resursi sa kojima raspolaže to mjesto. Profesor Nik Vilson je tako došao do otkrićaa da je Australija idealno mjesto za skrovište od globaalne pošasti. 

Ima jako puno prostora, ne toliko stanovnika, a jako puno hrane i zelenih površina. Tako je pored Australije i Novog Zelanda, najbolje mjesto za evakuaciju: Malta, Island i Japan. Tu su dalje: Barbados, Fidži i Kuba. Bojite li se vi možda smaka svijeta ili neke druge velike svjetske krize? Pišite nam u komentarimaa, gdje biste se vi sakrili?

 

Preporučeno