Da li verujete u neke stare narodne priče i verovanja? Mi se u nastavku našeg današnjeg članka bavimo upravo sa ovim stvarima. Koliko puta ste videli malenu bebu, sa tek par meseci starosti da ima crveni končić oko ruke? To je da spasi bebu od svih mogućih uroka, a Fatimino oko koje je također postalo jako popularno u poslednje vreme drži se u kući da sprečite zlu kob da dođe do vas. 

Mit o crnoj mački ne bi nikako spominjali, jer je o njoj ispričano na 1.000 priča, a mi se danas bavimo starim dobrim azijatima, koji uvek imaju nešto pametno za reći. Da li ste se ikada pitali kako neke osobe stalno imaju novaca, a nemaju baš neke dobre poslove, a nisu ni škrtice? Neki znaju reći da su oni sretni, a ko zna, možda su oni čuli za ovaj mali trik, tako da im novčanik nikada nije prazan. 

Tako je po Feng Šuiu, ako u novčaniku držite, stare papire, neke račune od pre 2 godine, stare kartice, ili poderane novčanice to jednostavno donosi nesreću u vaš novčanik, tako da bi za sami početak, trebali očistiti novčanik od suvišne papirologije. To vam donosi nesreću, i nema šanse da imate novca po bilo kojem osnovu. 

Simbol feng šuia je žaba koja sedi na novčanici, a što ne znači da nosite ovo u novčaniku, ali možete napraviti sliku od ovog simbola i držati je u novčaniku. Također, savet sa njihove strane je da novčanik bude crvene boje, koja znači progres, napredak i bogatstvo. 

Preporučeno