Ana Nikolić je uvijek bila zanimljiva domaćim medijima, zbog svojih uvijek kontradiktornih istupa u javnosti. Prvo je bila na stubu srama kada je još 2009 godine za pjesmom “Romali, romale” se probila na balkanskoj sceni, ali joj je slava jako brzo udarila u glavu. Počela je da pije jako velike količine alkohola, ali se na kratko smirila kada se udala za popularnog Rastu. 

Sa njim je dobila i kćerku Taru, ali je taj brak od početka bio osuđen na propast. Ona na alkoholu, on na drogama, i samo možete zamisliti koji je to teret bio za njihovu ćerku. Jako brzo su se rastali, a onda je prije 2 godine Ani Nikolić sve nizbrdo krenulo. Udebljala se čak 70 kilograma, i jela je sve što joj padne pod ruke. Kriza ju je drmala, a nije imala ni posla, tako da je opasno ugrozila svoje zdravlje. 

Onda je početkom prošle godine operisala želudac, te je smršala sa 122 na 50 kilograma i izgledala je poprilično bolesno, kao da je na rubu anoreksije. Mnogi su joj govorili da prestane, ali je ona opet po svom sistemu i dalje išla na dijete, a izgledala je poput kostura. Međutim, prema posljednjim informacijama, za novogodišnje i božićne praznike je dobila čak 13 kilograma. 

To i nije toliko loše ako kažemo da je imala 50, znači da sada ima 63 kilograma, ali prema posljednjim fotkama sa Instagrama dobila je malo obraza i podvoljka, što joj se nikako neće svidjeti. Trenutno je Ana Nikolić sama skrbnik o kćerki, jer je Rasta trenutno u zatvoru zbog opijata sa kojim je uhvaćen prošle godine u stanu. 

Preporučeno