Vjerujemo da vas je današnji naslov članka, odmah privukao, jer malo ko se usudi i ima hrabrosti da uradi nešto ovakvo. Suludo je samo pričati kako je standard na Balkanu i prije same korona virusa, bio jako nizak, a sada je tek još gori.Ekonomija u cijelom svijetu je pala, a kada samo vidimo da ljudi u Švedskoj i Njemačkoj ostaju bez posla, onda vam je baš sve jasno koliko je sati. 

Prije par dana smo imali članak o Srbinu koji se vratio u Pančevo iz Njemačke, iako je tamo imao platu blizu 3.000 eura, jer se želi baviti porodičnim biznisom, u koji je uključeno čuvanje ovaca? Cijela Srbija je bila u nevjerici tada, ali to je njegova odluka, i on kaže da ne želi da mu se iko miješa u život,  on se najbolje osjeća baš na svome ognjištu. 

Tako su Nikolina i Stefan Sokolovići iz Sokobanje, odlučili da pokupe svoje stvari iz Njemačke, i vratili se na svoju rodnu grudu, gdje žele da pokrenu svoj sopstveni biznis. Nikolina je tako naslijedila staru i ruševnu vodenicu od svoga djeda u selu Rtanj, i to im je osnova za njihov sljedeći porodični posao. Ovo selo je gotovo skroz napušteno, ali je zanimljivo da su ovdje kupili kuće jedan italijan i jedan amerikanac, i napravili su sebi vikendice. 

Nekada su ovdje bile 3 vodenice, koje su pravile brašno za cijeli ovaj kraj, a sada oni pokušavaju osposobiti ovu jednu, te krenuti sa proizvodnjom brašna na prirodan način. Vaša mišljenja o ovoj porodici? Pišite nam sve u komentarima.

Preporučeno