Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremno pružila bilo kakvu pomoć za uklanjanje posljedica razbojnih potresa, koja je pogodila Albaniju. Vučić je poslao pismo u kojem je izrazio saučesništvo predsjedniku Republike Albanije Iliru Meta i Eddiju Ramu povodom snažne zemljotresa koja je pogodila ovu zemlju.

Takođe Vučić je izrazio iskreno saučešće i porodica ubijenih i onih koji traže svoje najbliže. U razornom zemljotresu koji je pogodio Albaniju ubijenom je 16 i povrijeđeno oko 300 ljudi. Susjedne zemlje odmah su se uključile u pružanje pomoći, Turska je avionom Generalštaba poslala posade za spašavanje i potrebnu pomoć Albaniji pogodila zemljotresom.

Poslije velikih zemljotreza zabilježilo je još tri manja potresa u Jadranskom moru u blizini Albanije od kojih se stanovništvo uznemirilo. Na stadionu Niko Dovan napravljeni su sa šatori, tako da će građani Draca stići da prenoće jer su velike štete na kućama i zgradama koje su uzrastale značajne potrese pa su građani preostali da ostanu daleko od svoje kuće.