Popularna pjevačica Lepa Brena bori se sa određenom vrstom straha ili tjesoba, jer kako možemo primjetiti ona se u javnosti često krije iza raznih pokrivača za glavu poput šešira, naočala i šilterica. Umjetnica sada ima strogu politiku prema fizičkom kontaktu s drugima i ne dopušta da se pojedinci zagrle niti neprikladno dodiruju , vode za ruku ili da joj prilaze tokom njezinih nastupa. Nije sigurno da li pjevačica ima strah ili jednostavno kultivirano poštovanje prema svojim granicama.

 

 

 

 

U Crnoj Gori je nedavno bilo neko romsko slavlje gdje je postavljen zahtjev da niko od prisutnih ne smije dirati počasnu gošću, te da ona bude smještena na ekskluzivnoj pozornici koja je zabranjena za sve. Taj se zahtjev strogo pridržava, a desetero zaštitara pazilo je da se s njom niko ne fotografira.

 

 

Poznato je da je Brena imala zdravstvenih problema pa je zbog toga sada na oprezu. Brena je vodila borbu sa trombofilijom, zdravstvenim stanjem zbog kojeg je nekoliko puta bila hospitalizirana, bile su to duge i mukotrpne borbe. Brena je sada navikla da živi u skladu sa zdravstvenim smjernicama, izbjegava hranu i piće koje se ne preporučuje u njenom stanju.

Prije desetak godina tokom jednog svog nekad , prvi put je primjetila da joj je ruka poprimila neobičnu ljubičastu plavu nijansu . Tdaa je dobila dijagnozu i operisana je na VMA. Tada joj nije bilo ni na kraju pameti da prekine koncert , umjesto toga premjestila je mikrofon u lijevu ruku podigla desnu i nastavila jevati , a normalna boja se vrlo brzo vratila.Najteža boljka folk dive je reumatoidni artritis , to je bolest koja pogađa zglobove i koja je češća kod žena nego kod muškaraca . Ta bolest se jasno vidi na njenim rukama. Brena je zbog brojnih nastupa razvila strah od velikih okupljanja, ali i pojedinci su samo željeli dobiti potpis ili jednostavno zagrliti.

 

 

Preporučeno