Da li vam zvuči poznato kada vidite neku kolegicu na poslu koja je sva podbuhla, i koja kaže, kako cijelu noć nije spavala jer je gledala Zadrugu? Vjerujte da takvih osoba imamo na hiljade, samo na području Balkana, jer su rijaliti programi htjeli to priznati ili ne jako gledani, i unosni poslovi pogotovo za vlasnike TV korporacija. 

Zadruga je ubjedljivo najgledanija na ovim prostorima, a kada vam kažemo da se za finalnu noć pošalje po nekoliko miliona poruka za neke od učesnika samoga finala, onda vam je valjda sve apsolutno jasno. Imamo jako veliki broj ljudi koji je protiv ovoga rijalitija i koji smatraju da je neukusno da se ovakvi sadržaji prikazuju u po bijela dana, ali budimo realni puno je više onih koji su za nastavak ovakvih programa, i šta da se radi?

Učesnici ovakvih programa su najčešće pjevači i glumci čija je karijera u velikoj krizi, ili je na izmaku karijere, pa im treba medijski prostor za daljnju karijeru, ali tu je i zarada koja nije nimalo bezazlena ni mala. Neki od ovih učesnika su se itekako proslavili, tako da dan danas zarađuju pare na neke druge načine, izvan samog rijaliti programa. 

Sami karakteri učesnika u rijaliti programima, nije nikako za uzora, jer su tamo osobe sumnjivih moralnih kvaliteta. Evo, primjera radi, najplaćeniji učesnik nove Zadruge je Kristijan Golubović, osuđeni kriminalac i diler droge. Žuti je ime psa kojeg je Miki Đuričić doveo u prvu sezonu, koji je na žalost jučer preminuo. Svaki njegov video broji preko 300.000 pregleda. 

Preporučeno