I danas imamo jednu jako zanimljivu pitalicu koja će vas svakako sigurno zainteresovati, jer, vjerujemo da jako volite ovakve ili slične druge pitalice. Kada god da otvorite društvene mreže, možete pronaći neke jako dobre pitalice ili mozgalice, koje će vam više ili manje uvijek da privuku pažnju. 

Mozgalice u vama redovno bude i takmičarski duh te želju da se takmičite sa nekim, a u isto vrijeme u vama budi i želju da među prvima riješite neku matematičku ili logičku pitalicu. Za danas imamo jednu sliku koja se može gledati i tumačiti na više načina, a radi se o optičkoj iluziji. 

Poenta ovakvih pitalica je taj da kada vidite ovakvu, ili neku drugu sliku, prvo vam na pamet može pasti jedan odgovor, ali kada razmislite par momenata, onda odgovor može da bude totalno drugačiji. Pogledajte samo naslovnu sliku, na kojoj imamo zipo upaljač, i par šibica rasutih oko njega? Kako kruži legenda, čak 99% ljudi ponudi pogrešan odgovor. Ispred upaljača se vidi 5 šibica, ali je glavno pitanje, koliko se vidi šibica iza? Tačan odgovor je taj, da na slici sveukupno imamo 8 šibica. 

Preporučeno