Za danas jedna jako zanimljiva tema, za koju smo mislili da je popularna samo na ovim prostorima, međutim, i u nekim drugim delovima Evrope je itekako zastupljen nacionalizam. Mi vam tako danas donosimo priču iz Skandinavije, to jeste Švedske koja je možda u top 3 najrazvijenije ekonomske države na celom svetu.

Eto, i tamo se priča o nacionalizmu, a Imam Basem Mahmud, koji služi službu u delu Malmea gde žive migranti, zabranio je švedsku zastavu. Da, eto, i to je moguće. Kako navodi švedski list “Ekspresen” razlog što je do toga došlo jeste taj što se na njihovoj zasstavi nalazi žuti krst, na plavoj podlozi i to je itekako jasan znak da je on i više nego neumešan za druge vere u ovoj zemlji.

Mahmud je takođe izrazio nezadovoljstvo prema studentima koji su slavili maturu, jer su mahali zastavama, i uopšte ga ne interesuje što je to zapravo simbol nacije. “Onima koji nose krstove na bilo koji način, pa čaak i na majicama, biće uskraćena molitva, zato što smatramo da su ti ljudi potpuni jeretici, i nisu za nas. Ako neko nosi krst na odeći, a da to nije primetio, verujemo da će ga skinuti, jer nam to izuzetno smeta.

Kada god bi prorok video krst na odeći ili slično, oon bi ga istog trenutka skinuo”, prenosi Imamove reči, popularni Sputnjik. “Sudnji dan neće doći dok se muslimani zakrve sa Jevrejima, i dok ih u potpunosti ne istrebe i ubiju. Jevreji će se kriti iza svega čega stignu, ali će Allah reći, o muslimaanu, dođi i ubij ga!”

Preporučeno