I dalje se ne stišava cijel pompa oko cijele situacije koja se desila u Hrvatskoj prije par dana, kada je Petrinju pregazio veliki zemljotres jačine 6,3 stepena po rihteru. POginulo je 5 osoba, jako puno njih je povrijeđeno, a materijalna šteta je bila toliko velika da jednostavno će proći i nekoliko mjeseci dok se u potpunosti ne oporave od velike tragedije koja ih je spopala. 

Pomoć apsolutno stiže sa svih strana, prije svega u materijalnom dijelu, ljudstva i dalje fali jer je veliki broj ruševina u gradu, a novaca također ne fali, jer velike hrvatske zvijezde, sportisti i pjevači šalju velike zalihe novce, ali mislimo da ništa ne može da zamjeni najmilije. Čak je i Srbija priskočila u pomoć, a predfsjednik ove zemlje Aleksandar Vučić, odmah je odobrio milion eura novčane pomoći za ovaj napaćeni dio Hrvatske.

Crveni krst radi velikom parom u ovom trenutku, a pomoć pristiže iz cijele regije. Čak je i Era Ojdanić ponudio svoju kuću za dvije porodice koje su ostale bez krova nad glavom, međutim puno je porodica koje su na ulici i jednostavno se ne zna šta će sa njih da bude u ovom trenutku. Crveni krst ima pune ruke posla, jer dolazi na tone i tone pomoći iz cijele regije i sve to treba da se svrsta i sortira. 

Katarina Zorić je jedna od radnica iz Crvenog krsta, koja je na svom profilu objavila jednu jako neobičnu fotku, šta je neko poslao kao pomoć? U ovom paketu je naime bilo i jedno paklo svjeća koje su napola izgorjele? 

Preporučeno