Kako prenose mnogi mediji u Srbiji, jedan od pacijenata za kojeg se utvrdilo da je zaražen je pobjegao jučer sa Infektivne klinike u Beogradu, ali ne radi se tu o bilo kakvom pacijentu, već o doktoru Miodragu Rakiću koji je šef neurohirurgije na KCS-u. On je samovoljno napustio infektivnu kliniku nakon što mu je utvrđeno da je pozitivan na koronu. Policija ga je tražila tokom cijele noći a u jutarnjim satima ga je vratila u bolnicu ”Dragiša Mišović”

Kako mediji u Srbiji prenose Rakić je bukvalno pobjegao sa infektivne klinike, a to se saznalo tek ovih dana, a zna se da je uhvaćen rano ujutro u petak. Slučaj je prijavio dežurni ljekar na klinici, a sada je smješten opet na infektivnu kliniku gdje će se liječiti od upale pluća koja je izazvana koronom. Sam Rakić je priznao da je samovoljno napustio kliniku, ali po njegovoj verziji priče desilo se sljedeće:

“Prve tegobe sam imao prije 12 -13 dana. U početku je sve ukazivalo na sinutitis, sa kojim i inače imam problema. Međutim kasnije su nastupili i malaksalost, temperatura pa sam stoga odmah otišao da se testira. Uradili su mi i snimak pluća, na kojem se mogla vidjeti početna faza pneumonije.” Dodao je i da on sam nije imao neke posebne tegobe, a da mu je temperatura u međuvremenu i nestala, a li po prijemu na kliniku je shvatio, nakon testiranja da je pozitivan na koronu, te je odmah se sam javio na kliniku. U svakom slučaju, situacija koja daje na razmišljanje i šta raditi drugim ljudima kada se pojedini ljekari ponašaju ovako.

 

 

Preporučeno