Unatoč zahtjevu obrane za izuzeće sutkinje, Apelacijski sud u Beogradu nastavio je suđenje te je jučer pročitana presuda Višeg suda kojom je Zoran Marjanović osuđen na 40 godina zatvora. U cijelom postupku fokus će biti na DNK analizi i zaključcima sudskih vještaka, kao i na analizi baznih stanica, zbog žalbi Marjanovićevih odvjetnika na te stvari.

 

 

Utvrđeno je da je sastav blata na Marjanovićevim hlačama isti kao i zemlja koja se nalazi u kanalu u kojem je pronađeno tijelo pjevačice. Nadalje, na Jeleninoj odjeći otkriven je Zoranov DNK. Žalbeni sud će temeljito ispitati sve dokaze i poduzeti sve potrebne mjere kako bi se ovaj slučaj okončao.

 

 

Zoran Marjanović pojavio se na sudu u policijskoj jakni, što je bila drugačija odjeća u odnosu na njegovo prvo pojavljivanje pred žalbenim sucem. Na prethodnom pojavljivanju Zoran je nosio trenirku, crnu majicu kratkih rukava i tenisice bez vezica. Ovaj put je bio odjeven u crnu košulju, plave hlače i sivi sako. Zoranu su se na sudu pridružili sin iz prvog braka Uroš i brat Miloš. Zoran ih je na prilazu pitao zašto nisu došli na suđenje dan ranije, na što su oni odgovorili da ne znaju da mogu doći.

 

 

Nakon što ih je obavijestio da će ih ponovno vidjeti, otpratili su ga natrag u zatvor. Podsjetimo, Jelena Marjanović, mlada pjevačica, ubijena je prije sedam godina, a njen leš je pronađen na nasipu u Borči. Njezin suprug Zoran bio je jedini osumnjičeni u ovom slučaju. Suđenje je trajalo nekoliko godina sve do nedavno kada ga je sudac proglasio krivim i osudio na 40 godina zatvora.

Preporučeno