Tokom vikenda u Beogradu su održane pete demonstracije pod transparentom “Srbija protiv nasilja”. Ovaj događaj se dogodio mjesec dana nakon tragičnog masovnog ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. Protest je počeo ispred zgrade Skupštine Srbije, a potom se nastavio Bulevarom Kralja Aleksandra i Beogradskom ulicom do Slavije. Odatle su demonstranti marširali Ulicom Kralja Milana preko Teraza i na kraju stigli do Pionirskog parka, gde su napravili krug oko Predsedništva.

Osobe odgovorne za planiranje protesta pripadaju opozicionoj stranci i postavili su niz zahtjeva. Ovi zahtjevi uključuju oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijskim kanalima koji promovišu nemoral i nasilje, zabranu štampanih medija koji podržavaju nasilničko ponašanje i objavljuju lažne vijesti, te ukidanje rijaliti TV programa i drugih emisija koje promovišu nasilje i agresiju na nacionalnim kanalima. Organizatori protesta ne samo da pozivaju na pravdu za žrtve masovnog ubistva “Ribnikara”, već traže i smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislave Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina. Nadalje, insistiraju da se prihvati ostavka ministra prosvjete Branka Ružića, koja je uslijedila nakon tragičnog događaja.

Za sada je neizvjesno da li će se vlasti povinovati ovim zahtjevima, a samo će vrijeme pokazati šta će biti poduzeto kao odgovor na protest. Širite ovu poruku široj publici tako što ćete je podijeliti s drugima. Obavezno prenesite poruku svojim riječima i dodajte dodatne detalje ili uvide kako biste je učinili značajnijom i upečatljivijom. Ohrabrite druge da se pridruže i pomozite da se poruka još više širi. Na taj način možete podići svijest, potaknuti djelovanje i stvoriti pozitivne promjene u svijetu oko nas.

Preporučeno