Za danas jedna više nego poučna priča koja će vam jako dobro doći. Koliko volite mobilne telefone, i koliko zapravo ne možete bez njih da funkcionišete. Nije tajna da se mobilni telefoni nose sa sobom u toalet i kada se vrši nužda, što svakako nije ni normalna stvar. Prema posljednjim mjerenjima javnog mnenja, čak 44% osoba na svijetu svoj mobitel nosi sa sobom na spavanje. 

Neko ga stavlja pored glave, čisto zbog alarma, dok neki drugi do ranih jutarnjih sati sa nekim čataju, ili jednostavno pregledaju društvene mreže ili internet portale. Mobitel je toliko postao svakodnevnica, da više niko ne čita novine kada sjedne na kafu, a što je najgore kada vidite dvije žene da sjede na kafi i bilje u telefone, onda vam je valjda sve dovoljno jasno. 

Doktori i stručnjaci savjetuju da se telefon uopšte ne nosi sa sobom u krevet, ili da se drži pored glave, jer postoji velika mogućnost zračenja, tako da je bolje da ga ostavite na stolu i pojačate zvono u slučaju da vam treba alarm rano ujutro. Dosta ljudi griješi kada ga ostavi pored glave i prekrije ga posteljinom ili jorganom, i u najgorem slučaju ga stave ispod glave. Tada nema protoka zraka, i mobitel jednostavno poludi od pretjeranog zagrijavanja. 

Čak i oni koji imaju veze sa telefonijom, ali i stručnjaci koji su stručnjaci za vatru napominju da je jako realna opcija da telefon u po noći može da eksplodira ili ijednostavno da se istopi što nikako ne bi valjalo po vas. Vaša mišljenja?

Preporučeno