Ovaj naslov koji ste pročitali je itekako istinit i ima veze sa zdravim razumom, koliko god vi tvrdili suprotno i bili veliki fan italijanske kuhinje. Osobe s visokim krvnim tlakom, dijabetesom, srčanim bolestima, prekomjernom težinom ili pušači ili bilo tko pate od nekih zdravstvenih problema trebali bi odbaciti picu i radije jesti vegetarijansku ili barem manje masnu hranu, to je nekako i logično, ali šta ima toliko loše u ovom jako ukusnom jelu? Baš tu priču vam donosimo u nastavku današnjega teksta.


Ipak, ne znamo mnogo onih koji su se zaustavili na samo jednom komadu. Ali prije nego što počnete udarati po nožnim prstima, morate znati što pia zapravo čini našem tijelu, kako naše tijelo reagira kad pojedemo komad pize i što se događa u određenim intervalima nakon obroka. Nutricionistica Sonka Angelone objasnila je to za časopis Cosmopolitan.

30 MINUTA NAKON KONZUMACIJE PICE
Kiseline u tijelu probavljaju svu masnoću koju ste pojeli, a nje na pici ima itekako. U ovom se trenutku masti raspoređuju ondje gdje su potrebne. Ili u krvotok, gde kroz jetru budu usmjerene prema mišićima, ili kao energija za normalan rad tijela. Višak se pretvara u masne stanice za rezervu, odnosno masne naslage, koje mogu dovesti do srčanog udara.
45 DO 60 MINUTA
Nakupljena masnoća iz hrane može u krvnim žilama smanjiti protok krvi i povećati krvni pritisak, ali i potaknuti zgrušavanje krvi zbog čega bi osobe sa srčanim problemima trebale razmisliti prije naručivanja pice, o moždanom udaru nećemo ni trošiti riječi.