Vrlo dobro znamo koliko je korona virus pogodila cijeli svijet, i svi smo nekada na početku bili mišljenja da će virus jako brzo da prođe, međutim, svi smo se zeznuli u tim procjenama. Vidimo da covid 19 jednostavno nema nikakvu namjeru da nas zaobiđe, i da opet udara jako žestoko u posljednjih mjesec dana. 

Doktori i epidemiolozi su ako se dobro sjećate u prvom talasu rekli i bili ubjeđeni da će talas jako brzo da se istopi sa pojavom ljeta i da nema šanse da preživi temperature 25 u plusu. Međutim, tu su se poprilično zeznuli jer je virus mutirao i tada je krenuo drugi talas koji je bio još jači od prvog, i ostavio je jako velike posljedice u cijelome svijetu. 

Kada smo kod brojki ko bi rekao da će svjetska populacija u 2020 oj godini izgubiti preko milion i po života od virusa za kojeg nikada niko nije čuo. Preko 20 miliona osoba je zaraženo, a imamo i preko 200.000 osoba koje su završile na respiratorima. Ono što je simptomatično u posljednje vrijeme jeste to, da dosta mlađih osoba obolijeva i to dodatno zbunjuje svjetske stručnjake. Jako je puno poznatih osoba što obolilo, što peminulo od posljedica ovog jako neugodnog virusa. 

Danas je svjetskim medijima prostrujala vijest da je Francuski predsjednik Emanuel Makron pozitivan na covid 19. Još uvijek se rade analize i ne zna se gdje se zarazio, a prema prvim informacijama ne osjeća se baš najbolje, i trenutno je na bolničkom liječenju. BBC je obajvio prvi ovu informaciju, a za sada nema nekih drugih detalja. 

Preporučeno