Da su moderna medicina i tehnologija i previše napredovale imamo priliku da se u to uvjerimo skoro svakog dana, jer nešto što je u medicinskom svijetu bilo nemoguće prije nekoliko decenija, danas je to itekako izvodljivo, dok nam je sa tehnologijom toliko olakšan svakodnevni život. I sami ste po naslovu mogli da zaključite šta je to naša današnja tema, koja je itekako privukla dosta pažnje na sebe.

Naime, za vještačku oplodnju znamo još odavno, a riječ je o medicinskom postupku u kojem se sperma ubrizgava u grlić materice ili njenu šupljinu, sve to da bi žena mogla da ostane u drugom stanju. Ovaj postupak obično izvode ljekari koji su za to specijalizirani, jer i jedna najmanja greška može da dovede do infekcije ili višestruke trudnoće. Međutim jedna Britanka odlučila je rizikovati i sama sebi uraditi vještačku oplodnju, pa je ona kupila “uradi sam” komplet za vještačku oplodnju, koji je koštao svega 25 funti, odnosno negdje oko 3.500 dinara.

Njeno ime je Bejli Enis koja ima 24 godine, i koja je oduvijek imala veliku želju da postane majka, ali zanimljivo je to da nju veze nikada nisu zanimale. S obzirom na to da su se u američkim apotekama pojavili instant pribori za dobijanje beba, ona je odlučila da to proba. Na kraju sve je ispalo kako treba, ona je postupak obavila uspješno, te se prošlog mjeseca porodila i na svijet ona je donijela zdravog dječaka, teškog 2,32 kg. Za tamošnje medije ona je izjavila: “Pronašla sam nekoga ko je imao čist zdravstveni karton i koji je ranije bio donator za dva gej para. Pronašla sam svog donora i preko WhatsApp-a smo se našli na kafi pre nego što smo se oboje složili da će on biti moj donor”. Ostatak teksta pročitajte ovde.