Vijest da pjevačica koja je s Dinom Merlinom otpjevala jedan od najvećih hitova u regionu živi na selu, zapalila je medije. Sada otkriva kako se desila promjena od “estradne zvijezde” do zemljoradnice. Mnogi se sjećaju nekada veoma popularne pjevačice Ivane Banfić koja danas živi na selu sa svojim suprugom Krunom Ldišićem i sa sinom Janom. Svi žive u kući koju je naslijedio Kruno a Ivana je istakla kako joj nije teško da radi bilo koji od seoskih poslova:

“Nije tako bajka kao što mislimo. Volim da preturam po bašti. To me smiruje. I to je novo iskustvo koje nisam imala”, rekla je pjevačica Ivana Banfić (52) u jednoj TV emisiji o zdravlju, te je istakla kako je odluka da presele na selo bila odlična, te je rekla: “Do te odluke sam 20 godina živjela samo na štiklama, u uskim haljinama, i bila sam vlasništvo medija, i uvijek sam morala da budem sjajna, i morala sam da budem lijepa”, priznala je ona.

Objasnila je da na estradi nije bitno da li si bolesna i da li ti se ne radi toga dana, niko te ništa ne pita i moraš da odradiš svoje zadatke:

“Odlučila sam. Lijepa sam i prirodna. Ne trebaju mi sve te fasade da bi bile lijepa. To me je napalilo. A kada se to preokrenulo? Kada sam rodila sina Jana. Onda sam počela da se pitam: Čekaj sada! Ima li još nešto? Zašto smo došli ovdje na ovu planetu, ne može biti da je sve stalo u nekoliko pjesama i spotova, mora da postoji i nešto bolje i to sam našla na selu”

Preporučeno