Poznati fudbaler Zlatan Ibrahimović, koji mnogi smatraju čak i najboljim fudbalerom svijeta, nedavno se povukao i pokazao ogromnu velikodušnost. Kao poklon svojoj majci Jurki kupio je crkvu u vrijednosti od 9,24 miliona eura. Osim toga, kupio je stan u Novalji za svoju sestru i osnovao holding kompaniju za svog polubrata Aleksandra. Zlatan je osigurao i stan za svog oca. Zlatan Ibrahimović, bivši profesionalni fudbaler koji je nastupao za cijenjene klubove poput Milana i Pari Sen Žermena, kao i za reprezentaciju Švedske, u svojim drugim memoarima pod nazivom “Adrenalin” otkrio je da je svojoj majci Jurki nabavio stan na otok Pag.

 

 

Jurka Gravić, majka proslavljene nogometne ikone Zlatana Ibrahimovića, porijeklom je iz sela Prkos kod Škabrnja u zaleđu Zadra. Gojko Gravić, Jurkin brat nastanjen u Prkosu, medijima je otkrio detalje o njenom životu. Sa 17 godina Jurka je krenula na put u Njemačku u potrazi za poslom, gdje se ukrstila s Anićem iz Kruševa kod Zadra. Tokom braka, blagosloveni su sa dve ćerke, Monikom i Violetom. Nakon raskida njihovog braka, Jurka je stupila u brak sa Šefikom Ibrahimovićem, poznatim pjevačem Kinkom, porijeklom iz Bijeljine. Iz ovog saveza rodila je dvoje djece: Zlatana, koji će u budućnosti steći legendarni status u svijetu fudbala, i kćer Sanelu. Razdvojenost Jurke i Šefika podvrgla ih je brojnim nedaćama, a sam Zlatan je iskreno govorio o teškim danima svog djetinjstva, u kojima je često doživljavao više sreće nego sitosti. Zlatan je deo svog bogatstva uspešno dodelio kompaniji poverenoj njegovoj majci i polubratu Aleksandru.

 

 

Treba istaći da je Zlatanova majka rodila dete van braka, od čega je rođen njegov polubrat Aleksandar Đorđević. Osim toga, Zlatan je imao još jednog polubrata po imenu Sapko, kojeg mu je dao otac Kinko. Ime Sapko je nastalo od Šefikovog preminulog brata Sabahudina. Nažalost, Sapko je preminuo 2014. godine u 41. godini, što je duboko uticalo na Zlatana. Suprotno uvriježenom mišljenju, Zlatan nije kupio stan svojoj majci u Pagu; umjesto toga, stekao je raskošan novi stan u Novalji, u čijem je službenom vlasništvu njegova sestra Sanela. U izuzetnom iskazivanju ljubavi i zahvalnosti prema svojoj vrijednoj majci, Zlatan je otišao iznad i dalje kupovinom crkve u Švedskoj za nevjerovatnih 9,24 miliona eura, kako prenosi imperial.net.

 

 

Preporučeno