Ono što je veoma zanimljivo jeste to da svi mi imamo veliki strah od zmija, kojih ima i u našim krajevima, ali slobodno možemo da kažemo da ipak naš region i nije toliko bogat sa raznovrsnim zmijama, što ne možemo da kažemo za ostatak svijeta, odakle nam dolaze razne vrste zmija, ali i priča koje su vezane za njih. Iako ih se toliko bojimo, većina nas ipak voli da čita priče koje su povezane sa zmijama.

Tako ćemo mi u nastavku da pišemo o savjetima jednog zmijolovca koji je otkrio na koje sve načine možete da se zaštitite od zmija, kao i to da se one drže dalje od vašeg dvorišta i vaše kuće. Naime, on je između ostalog rekao kako zmije nikako ne vole miris nafte, pa je preporučio da u jednu posudu naspete malo i da stavite u svoje dvorište. Također ono što je preporučio još jeste to da izbjegavate nered kao i gomilanje hrpe stvari koje vam zapravo i nisu toliko potrebne, jer zmije baš tu vole da se zavlače.

Dalje, on je rekao i to kako se zmije mnogo boje ježeva, pa bi bilo poželjno da nabavite igračku ježa i da je stavite u svoje dvorište, a ukoliko neku zmiju put navede u vaše dvorište i vidi igračku ježa, ona će misliti da je to pravi jež, pa će sigurno da se vrati odakle je i došla. Šta vi mislite o ovome? Da li ste za ovo znali od ranije? Pišite nam u komentarima ispod.