U današnjem članku bavimo se slučajem nastradalog Mateja Periše o kojem mediji danima unazad pišu, nakon što su objavljeni rezultati obdukcije i rezultati toksikološke analize, koji su pokazali da je Matej kobne noći konzumirao kokain i amfetamin, kao i alkohol, a utvrđeno je i to da njegova smrt nije nastala nasilnim putem, te da je riječ o nesretnom slučaju. Sada se za medije oglasio i jedan njegov prijatelj, koji je javnosti anoniman, ali čije ime je poznato redakciji Kurir, a ono što je on rekao šokiralo je sve.

Naime, njegov prijatelj je rekao sljedeće: “Matej je bio divan momak, ali znao je nekada, povremeno da nešto uzme. Znao sam da je i te kobne noći uzeo nešto, jer tako su ispričali momci koji su bili sa njim, ali nisam želio ja da to saopštavam. Da se miješam. Najvažnije nam je bilo da se Matej pronađe”, rekao je on, a onda je dodao i to da su prijatelji koji su sa Matejem bili u Beogradu su znali za to, i to su ispričali i policiji tokom ispitivanj

” Znam da je znao nekad kada izađe nešto da uzme. To radi veliki broj mladih njegovih godina. Nažalost, izgleda da ga je to koštalo života”, rekao je, a onda je dodao u to da je Matejev slučaj i tužna priča ustvari opomena za sve mlade ljude da ne pomišljaju da konzumiraju bilo kakve narkotike. Ovaj mladić rekao je i to da ne želi da se miješa, jer nakon svega ovoga on zna da će biti i neki sudski proces. Povodom cijele ove priče oglasio se i Matejev otac Nenad koji je rekao:

” Mislim da je trebalo poštovati privatnost, a ne da to saznam iz medija. To mi je malo čudno, a što bih ja sad trebao komentarisati. Ono što sam rekao u početku: ključno je to što nisu bile uključene kamere u Gotiku pa tako ne znamo što se tamo zapravo dogodilo. I to će ostati tajna i tu je ta priča s Matejom otišla u grob. Žao mi je što nisam dobio službenu informaciju o rezultatima obdukcije…” Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno