Mnogi ljudi ne razumiju svrhu vrećica s kuglicama koje dolaze uz cipele koje kupite. Ove torbe pomažu da cipele duže traju. Torbe koje često vidite u kutijama za cipele zovu se “torbe za cipele”. Dizajnirane su da vaše cipele budu organizirane i uredne, a mogu imati mnoge prednosti. Na primjer, ako volite čuvati cipele u kutijama, onda torbe mogu držati cipele na jednom mjestu. Ali ako ne želite da čuvate cipele u kutijama, torbe vam mogu pomoći i na druge načine.

Ove vrećice sadrže upijajuće kuglice napravljene od silikona. Koriste se da upijaju vlagu i održavaju stvari suvim, a postavljaju se i u automobile kako bi se spriječilo zamagljivanje prozora. Ako ispustite telefon u vodu, silikonski gel će vam pomoći da ga zaštitite. Da se vitamini ne bi pokvasili, možete staviti silika gel u posudu i dobro je zatvoriti. Možete ga staviti i u vrećicu hrane za vašeg ljubimca, jer će tako ostati suh. Ove loptice možete staviti u korpu u koju stavljate prljavo rublje ili u ormar, gdje se slaže čisti veš. Ovaj gel može pomoći u apsorpciji vlage iz cipela i čizama.

Kako se vaš mobilni telefon ne bi smočio, između prozorskih stakala možete staviti silika gel. To će pomoći da se spriječi nakupljanje vlage. Ako vam telefon padne u vodu, možete koristiti ove vrećice da ga sačuvate i kasnije riješite problem. Takođe možete staviti važne dokumente ili fotografije u kutiju sa ovim loptama. Kada putujete, dobra je ideja posuti kuglice u koferu. Na taj način će vaša odjeća ostati suha, a ako pakujete mokri kupaći kostim, obavezno stavite silika gel u njega.

Preporučeno