I za večeras imamo jednu jako zanimljivu priču o poznatim osobama koje su bile itekako drugačije u svojoj mladosti. Ovakav tip pitalica, itekako tešk opada svim našim mlađim čitateljima, koji ipak nisu toliko upoznati sa narodnom muzikom, koja je bila puno kvalitetnija prije 30 i više godina. 

Vjerujemo da kada ste pogledali današnju naslovnu fotku niste imali predstvae o kome se ovdje apravo radi. I nama je bilo kada smo prvi puta vidjeli ovu fotku, jer se itekako mora priznati da se ova osoba itekako promijenila do današnjega dana. Možemo vam malo pomoći kada kažemo da je iza sebe imala par jako dobrih hitova, za koje se zna i dan danas. 

Ona je pored Ane Bekute i Snežane Đurišić tih zlatnih 80 ih godina činila prvi bedem najjačih vokala bivše Jugoslavije, što se tiče samih ženskih glasova. Ona je u posljednje vrijeme malo zaledila svoju karijeru, te se posvetila svojoj porodici, oko koje sada vodi puno više brige. Reći ćemo da je tih zlatnih 80 ih godina, punila ne klubove, nego dvorane od 15 hiljada i više. 

Vera Matović je rođena 3 juna 1946 godine u Čačku. Sa Ratomirem Ratkovićem, poznatim harmonikašem ima dvoje djece, a oni i dan danas žive i rade u Beogradu. Njena karijera je počela još 70 ih godina, a ne znam da li biste nam vjerovali kada bi vam rekli da je do danas snimila čak 24 albuma. Na početku je upisala učiteljsku školu, ali je jako brzo shvatila da je muzika i pjevanje njen jedini i pravi izbor. Sjećate li se vi nje?

Preporučeno