U nastavku današnjeg članka jedna od tema kojoj ćemo posvetiti vrijeme jeste ona koja se tiče zdravlja. Naime , kako bi naš organizam normalno funkcionisao , te i mi sami , moramo da budemo zdravi. Pored nekih ozbiljnih problema koji su prepoznatljivi , ponekad se javljaju neki problemi zdravstvene prirode ,a koji su krajnje opasni i ozbiljni , te ponekad to mogu da budu pokazatelji neke opasne bolesti.

Naime ,današnja tema nam je svrab zadnjice , a koji je toliko čest, da ne možete ni da zamislite. Naime , cjenjena doktorica Kristal Blančard je pisala o ovoj temi , te istakla da mnogi i ne prijavljuju ovaj problem. “Ne treba da vas bude sramota. Pratite signale koje vam šalje telo i te informacije prenesite lekaru koji će vam pomoći da otkrijete uzrok problema i daće vam plan lečenja”, rekla je doktorka na TikToku, pa otkrila tri glavna uzroka ovog iritantnog problema.Jedan od mogućih uzroka je, kaže, nedostatak vitamina A.

“To može da pokaže test krvi. Ako nameravate da počnete da uzimate vitamin A, posavetujte se sa lekarom jer je potrebno kontrolisati enzime jetre. Vitamin A može da bude veoma težak za jetru, ako ga uzimate dugo ili u prevelikoj dozi”, upozorava doktorka. Također , želučana kiselina može da bude jedan od pokretača svraba zadnjice. Od trećeg mogućeg uzroka svraba na zadnjici će vam se možda smučiti – u pitanju su paraziti. “Svrab zadnjice može da bude posledica parazita. Ako vas svrbi noću ili osećate nemir, možda imate crevne gliste”, dodaje dr Blančard. 

Preporučeno