Kada god se priča o sudnjem danu i trenutku kada dođe smrt, svi to i više nego olako shvataju te misle da je to i više nego normalna stvar i da se desi kad se desi. Međutim, kako se ulazi u godine, sve je veći strah od smrti, a oni koji su doživeli kliničku smrt,kažu da je to i više nego stravično isustvo.

Neki od čestih znakova kada je osoba pred smrt, kako kažu neki, su jaukanje iako te osobe ništa ne boli. Mnogi doktori veruju da jaukanje i kukanje potiče više d nemogućnosti da se diše u tom trenutku, a ne od nekih sada jako velikih bolova. Tada se to sve pomeša sa panikom, i onda se definitivno dolazi do toga da ovek koji je na samrti se jak ološe i panično oseća.

Međutim, nekad se pojave znakovi koji su skoro pa sigurno znak da tim ljudima nema spasa što uključuje i naizgled česte i bezazlene simptome, poput toga da se javljaju razne modrice po telu, ljuštenje kože, ali i nekih drugih simptoma koji se nisu javljali do tada. Kada je u pitanju smrt usjed gušenja, neki tvrde da osobe koje će uskoro umreti od nedostatka oksigena zadnjih 30 sekundi svoga života, vid kao neke svetlosne tragove, a mnogi to povezuju sa nedostatkom kiseonika.

Neki ljudi koji se približavaju smrti ne mogu da se sete dragih osoba i jako brzo gube pamćenje, neđto kao kod pacijenata koji pate od demencije, jednostavno ne mogu da prepoznaju ni rođenu ćerku ili sina ili možda rođene unuke. Neki pred smrt često dozivaju i spominju imena osoba koje su davno preminule ili nisu više s nama, a dok oni koji su praznoverni, beruju da se te osoe žele spojiti sa osobama koje su preminule a koje su im do tog trenutka bile jako drage.

Preporučeno