Aleksandar Vučić je do sada uradio jako puno dobrog i kvalitetnog posla za Srbiju i narod uopšte. Od početka pandemije korona virusa, on je nartodu Srbije u više navrata podijelio novčanu pomoć. Prvi puta su svi dobili po 100 eura, a to je bilo blizu 5 miliona punoljetnih ljudi u Srbiji. 

Nakon toga je u doba najveće krize podijelio i po nekoliko paketa humanitarne pomoći, a u njima su bile namirnice, higijenske potrepštine, kao i mnogo lijekova koje su trebale najstarijim ljudima u Srbiji. Nakon toga je povećao i osnovnu platu svim ljudima u Srbiji koji rade u javnom sektoru, a nije zaboravio ni umjetnike koji u to doba nisu nikako imaali posla, pa su dobili po 3 minimalca u tom periodu.

Penzioneri su također ispoštovani sa povećanjem penzija, kao i medicinski radnici koji su u tom periodu imali jako puno poslaa. Početkom 2021 godine, penzioneri su ponovo doživjeli novo povećanje penzija, i može se reći da ovaj čovjek radi jako dobar posao za cijelu Srbiju. Danas opet nove i jako lijepe vijesti iz Srbije, aa radi se o novom povećanju plata. 

Tako će od 1 februara najniža plataa u Srbiji iznositi nevjerovatnih 535 eura, što je svakako skok u odnosu na prošli period prošle godine. Tako je predsjednik Srbije kasno sinoć gostovao u emisiji Ćirilica, gdje je iznio impozaantan podatak, a to je da je u Srbiji u posljednjih 7 godina prosječna plata skočila za 40%, ili čak 180 eura u prosjeku. 

Preporučeno