Mnogi koji prate rad i karijeru pjevačice narodne muzike ane Bekute su primijetili da je posljednjih godina Ana vidno smršala, ato je posebno viljivo otkako je ostala bez svoga emotivnog partnera Milutina Mrkonjića Mrke, te je zbog svega toga izgubila još na svojoj težini. Ipak, da ona intenzivno radi na sebi i da pokušava da korisno troši svoje vrijeme Ana je pokazala sa svojom nedavnom objavom na društvenim mrežama. Pjevačica je očito uveliko počela da redovno vježba, pa je pokazala i svoju liniju u helankama i u uskoj majici, a uz sve to je i poslala poruku svim ženama za Osmi mart, i to u duhu pobjedničke pjesme Srbije sa Pjesme Eurovizije ”In corpore sano” od Konstrakte:

” Vidim da cijeli Balkan pjeva da umjetnica mora biti zdrava, pa je ovo idealan trenutak da ovaj Osmi mart posvetimo – ženskom zdravlju. Svaka žena mora biti zdrava. Djevojke, nemojte da frizer i šminker budu preči od ginekologa i mamografije.”– Dalje u svojoj poruci ženama, Ana je dodala i ove stvari: ” Nemojte da kozmetika bude preča od vježbanja. Nemojte da je išta izvan vašeg tijela i duha bude preče od onog što je unutra. Mediji i Instagram znaju biti okrutni prikazujući nerealne standarde ljepote i stila života. I mnoge žene su zbog toga nezadovoljne sobom” – poručila je Bekuta, a zatim otkrila kako se zbog toga osjeća.

Rekla je kako je sve to mnogo rastužuje jer je ljubav sama po sebi ljekovita, te je poručila ženama kako im želi da sve ono što ih u životu mori izliječe sa svojom brigom za sebe i sa ljubavlju, te je svim ženama poželjela sretan njihov praznik, a na njenu fotografiju dok vježba je od svojih fanova dobila mnogo pozitivnih komentara