Folk zvijezda Ceca Ražnatović otkrila je da je veliki mesojed, te šta je sve probala od mesnih specijaliteta, ali isto tako i onu hranu koju nikako nije mogla da proba. Dakle, Ceca je, pored tradicionalnih mesnih specijaliteta od svinjetine, teletine, junetine , piletine, probala i meso nekih divljih, ali i egzotičnih životinja:” Veliki sam mesojed! Jela sam meso raznih divljih životinja. Probala sam zmiju, zebru, noja, ajkulu, krokodila. Jedino što nikad nisam mogla ni da probam su puževi. Kad se sjetim kako izgledaju, stvarno ne mogu – poručila je Ceca te je istakla da iako je sama veliki gurman, da ona baš i ne zalazi u kuhinju

Rekla je kako nikako ne voli da kuha, niti da ide na pijacu, te da smatra da dovoljno doprinosi svojoj porodici da ne mora i to da radi, mada, kako kaže, zna da kuha, ako baš mora. Rekla je kako je ipak ona sa juga Srbije i da tamo svaka žena mora da zna sve poslove da radi. Otkrila je kako su ona i njena sestra Lidija sve to naučile da rade, ali da bi lagala kada bi rekla da danas kuha. Kaže da jednostavno ne uživa u tome niti je to interesuje, ali da baš mora, da bi kuhala, te je dodala kako niti jedan njen bivši nije zalazio u kuhinju:

” Nisam imala nijednog muškarca koji miriše na zapršku” – istakla je pjevačica, a, te je napomenula da je prošlo ono vrijeme kada je žena morala da bude dobra domaćica da bi se udala: ” Ne definiše ženske kvalitete samo činjenica da zna dobro da zavije sarmu i skuha pasulj. Danas svako može da se uda, ali bitno je taj brak njegovati i održati, a to se sigurno ne radi pohovanim mesom i masnom supom” – rekla je Ceca.