Kada je riječ o savjetima, trikovima, raznim idejama i svemu tome slično, internet je odlično mjesto za takve stvari, na kojem možemo da nađemo zaista sve i svašta, pa čak i za neke stvari za koje mislimo da nema rješenje ili da ga je teško naći, internet je tu kao spas za sve. Mnogo je savjeta i trikova koji su vezani za čišćenje i održavanje kuće, a mi vam u nastavku donosimo jedan veoma zanimljiv i koristan savjet.

Žene najbolje znaju koliko spojevi između pločica u kupatilu mogu da predstavljaju veliki problem, posebno kada one trebaju da se očiste. One se veoma laku zaprljaju, a zbog vlage i vode koja na njima ostaje veoma često se znaju pojaviti i gljivice i buđ. Ove tamne mrlje na fugama ne samo da izgledaju loše, već predstavljaju ozbiljnu prijetnju kada je naše zdravlje u pitanju. Čišćenje mjesta između pločica je dug i naporan posao, ali na sreću, postoji bolji način da se riješite ovog problema jednom zauvijek.

Zato vam mi u nastavku donosimo jedan veoma efikasan i pomalo zaboravljeni stari trik, sa kojim ćete za samo pola sata očistiti sve fuge, i kasnije ćete moći da uživate gledajući vaše pločice koje su čiste i koje odlično izgledaju, ali prije nego što primjenite ovaj trik potrebno je dobro očistiti pločice i fuge. Za to možemo da koristimo razne preparate, ali isto tako mogu da nam pomognu i kućni lijekovu koji će itekako dobro djelovati. Vjerujemo da pri ruci imate vodonik peroksid, sodu bikarbonu, sirće i limunov sok, jer to je sve što će vam pomoći da uklonite buđ ili gljivice. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno