Verujemo da ste do sada jako puno puta naleteli na ovakvu, ili sličnu priču kada je neko na parkingu ili restoranu pronašao jako veliku količinu novca. Ostali ste razočarani kada su ti ljudi vraćali novac, a zauzvrat nisu dobili ni znak zahvalnosti, a kamoli nešto drugo. Najbolji primer je onaj iz prošle godine kada je radnik Elektroprivrede iz Požarevca pronašao punu torbu para na krovu od jednog auta. 

Našao je ženu koja je izgubila preko 100.000 evra, a od nje je dobio tek 10 evra za kafu. Po zakonu njemu je pripadalo 20% od pronađene sume novca. Također, radnik gradske čistoće iz Modriče u Republici Srpskoj je pronašao čisteći par novčanik sa oko 1.000 evra, a dobio je samo jedno “hvala” od čoveka koji je izgubio svoj novčanik. 

Mi vam danas donosimo iskustvo jedne beograđanke, koja je također imala jako negativno iskustvo sa vlasnikom novčanika koji je bio pun novaca. Naime, ova žena je na Banjici kada je krenulana posao naletela na skupoceni novčanik, koji je bio pun dolara, a unutra su svi dokumenti bili na ime američkog državljanina. 

Pošto je u blizini bila američka ambasada, odnela je novčanik na šalter, a ispostavilo se da gospodin radi u ambasadi. Sačekala je na prijemu, a on je uzeo novčanik, okrenuo se, i nije rekao ni “tenk ju”. Šta biste vi uradili da ste bili na njenom mestu, i šta biste uopšte uradili kada bi pronašli novčanik pun para?

Preporučeno