Jučer je nakon 6 dana kako je preminuo sahranjen veliki Džej Ramadanovski na groblju Aleja zaslužnih građana u Beogradu. Bilo je preko 1.000 ljudi, bliže i daljnje rodbine, kako i veliki broj njegovih kolega sa estrade. Aleksandra Prijović, Boban Rajović, Dragana MIrković, Filip Živojinović su samo neki od imena koja su se pojavila da odaju počast prvom imenu dobre stare narodne muzike. 

Džej Ramadanovski je sahranjen po muslimanskim vjerskim običajima, otac mu je bio musliman što je na kraju bila i sasvim normalna stvar. Bilo je dosta peripetija u posljednjih par dana, kada su se brojala krvna zrnca ovog velikog čovjeka, koji je pokazao svoju humanu stranu jako puno puta do sada. Koliko je bio široke ruke, pokazuje i podatak da je umro bez marke u džepu, narodskim riječnikom rečeno. 

Najgore su svakako sve preživjele njegove dvije kćerke, koje nisu dolazile sebi kada su primala saučešče sa svojom majkom Nadom, koja je također bila poprilično potrešena na samoj sahrani. Prema njegovoj posljednjoj želji, on je sahranjen uz 50 trubača koji su ga ispratili uz pjesmu Nedelja, koja je obilježila cijelu njegovu karijeru. 

Nadu su pridržavale njene dvije kćerke da ne bi pala, jer je definitivno bila totalno pogođena u trenutku kada su spuštali njenog bivšeg muža u raku. Glavni Iman sa Dorćola se obratio oproštajnim govorom koji je rekao da će Džej ostati kao veliki dobrotvor upamćen, jer kada je on imao, svi drugi su imali. Nije dozvoljavao da iko ko je u njegovoj blizini bude zakinut za bilo šta. Pogledajte kako je sve to izgledalo.

Preporučeno