Vjerovali ili ne, kada bi samo malo više prostudirali alternativnu medicinu našli biste jako puno recepata kako za imunitet, tako i za jako puno zdravstvenih problema koje pogađaju današnjeg čovjeka. Međutim, većini osoba je moderna medicina pristupačnija, dođu u apoteku, kupe šta im treba i završen posao.

Međutim, kada bi se okrenuli priridnim receptima, naš život je bio itekako lakši, a dovoljno je da pogledamo koliko su ljudi prije živjeli, a koliko godina danas dožive. Pa vam mi tako danas donosimo jedan recept, od bake Vere u kojem ima vjerovali ili ne, čak i piva. Vjerovali ili ne, nakon korištenja ovog sirupa, vaša će pluća da budu kao nova. Evo šta vam je potrebno za ovaj sirup od piva, 3 lovorova lista, pola litra piva i 150 grama šećera, i to je sve. U manjoj tavi ili šerpici, karamelizujte šećer, ali pazite dobro da vam ne zagori. Onda ga skinite sa vatre, dodajte pivo i lovorov list, i pustite da se sjedini nekih par minuta.

Onda, kada sirup počne da liči na med, i sklonite ga sa vatre da se polako i ohladi. Sipajte ga u staklenu teglu, a ovako spremljen sirup i ne morate čuvati u frižideru, jer se neće pokvariti. Jedite po jednu kašikicu na dan. Ako imate baš jaki kašalj, onda možete dodavati i malo sitne sušene nane. Ovo je samo alternativa, ako imate baš jaki kašalj, onda potražite pomoć ljekara.