Najpoznatije takmičenje u regiji su svakako Zvezde Granda koje se prikazuju skoro dvije decenije i kroz koje je prošao veliki broj takmičara, sa više ili manje uspjeha, mada je dosta od njih napravilo prave karijere te se na neki način mogu nazvati i zvijezdama kao što su Milica Todorović, Milica Pavlović, Darko Lazić, Milan Stanković, Aleksandra Prijović, Rada Manojlović i drugi.

Posebnu draž cijeloj emisija daju i članovi žirija i mentori, te njihova stalna prepiranja i prozivanja u kojima dosta često, ni krivi ni dužni, stradaju sami takmičari. Naravno, tu je i voditeljski par ove emisije koji je isto tako zaštitni i prepoznatljivi znak ovoga takmičenja. Ipak, mnogi su primijetili da u posljednje vrijeme na snimanjima nema voditeljice Sanje Kužet, pa su se svi zapitali o čemu se radi

Saša Popović je njeno odsustvo prokomentarisao kao opravdano jer je bolesna, a onda se oglasila i sama Sanja koja je otkrila da je bila zaražena sa novim sojem korona virusa, sa omikronom, te da se sada oporavlja i da se svakim danom sve bolje osjeća. Istakla je da je dugo uspijevala da odoli koroni, ali da protiv omikrona nije imala šansi, te da je bolest trajala neko vrijeme, pa je tako cijeli januar bila primorana da provede u kući.