Iako je zima iza nas, ono što je jedan od najvećih problema je grijanje, da li ono bilo na drva, ili centralno, kako god, situacija kako kod nas tako isto i u cijelom svijetu nije baš na zavidnom nivou, tako da posebno oni ljudi koji lože i griju se na šporet na drva, će to najbolje da osjete na svojoj koži. Sve se modernizovalo, pa tako i ovaj segment na Balkanu, pa imamo sve veći broj osoba koje prelaze na pelet, ali sama peć je skupa, a gdje je sam pelet, koji po vreći košta od 5 do 7 evra? Mi smo već prije nekoliko nedelja imali članak o jednom čovjeku iz Bosne i Hercegovine koji je sam počeo da pravi svoj pelet, i na jako velikoj je uštedi do sada.

Iako smo navikli da su društvene mreže mjesto na kojem možemo da pronađemo dosta zanimljivih ali i korisnih stvari, koje itekako mogu da nam posluže u svakodnevnom životu, a za koje do sada nismo znali. Mi vam u nastavku donosimo jednu jako zanimljivu priču, koja će vjerujemo itekako da vas zanima, a evo o čemu se radi.

Mi danas donosimo sličnu priču koja nam dolazi iz Srbije, gdje je još jedan domaćin došao na sličnu ideju. Porodica Todorović iz mjesta Ljubinić je za samo par godina za sada uštedjela skoro 7.000 evra na grijanju, a vjerujemo da se pitate kako? On vjerovali ili ne, uz saglasnost svojih komšija, cijelu kuću grije uz upotrebu biomase. Mjesečno ih sve košta samo 20 eura, a kuća je uvijek topla. Kako to sve izgleda, pogledajte u nastavku…

Preporučeno