Danas opet malo govorimo o predsjedniku Srbije ALeksandru Vučiću, koji je napravio u posljednjih 10 mjeseci pravi posao po pitanju svojih građana. Jako veliki bropj novčanih pomoći je bilo, po 100 eura u doba pandemije korona virusa, nije mala stvar ako uzmemo u obzir i to da države u okruženju nisu uradile ništa posebno po tom pitanju.

Pomogao je i preko 3.000 malih preduzeća sa isplatama po 3 minimalca, a nisu bili zaboravljeni ni umjetnici, glumci i pjevači koji su također pomognuti od strane države, jer se vrlo dobro zna da nije bilo nikakvih predstava ni koncerata u posljednjih 10 mjeseci. Nakon toga je pomagao i zdravstvene radnike sa jednokratnom pomoći, a sada najavljuje i od 1 januara povećanje plata za sve zaposlene u ovom sektoru. 

Nije Aleksandar Vučić zaboravio ni najugroženiju kategoriju, a to su svakako penzioneri, kojima je već jednom i povećao penziju, a od 1 januara novo povećanje za 5,4%. Sada op0et nove i jako lijepe vijesti. On je sinoć gostovao na RTS-u i rekao je da je otvorena najnovija kovid bolnica u Batajnici sa 930 ležećih mjesta. Također je najavio da su stighle i vakcine iz Rusije, koje će jako skoro biti na raspolaganju i da će biti potpuno besplatne.

Danas je tako donijeta jedna odluka a to je da će biti isplaćena po jedna minimalna plata za sve ugostitelje i hotelijeree, a to je ukupno oko 72.000 ljudi u Srbiji. Također je odlućeno da će 16 i 17 decembra 1.720.000 penzionera u Srbiji dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara. Povećanje penzija kao što smo rekli slijedi od 1 januara 2021 godine. 

Preporučeno