Danas malo govorimo o segmentu zdravlja koje je jako zapostavljen kod ljudi uopšte, a to je svakako zdravlje kože koja je najveći organ kod čovjeka. Higijena kože je primjera radi jako bitna jer ako se ne ispoštuje na vrijeme i kako treba, moguća su gljivična oboljenja po svim dijelovima tijela, a najvipe p oprstima na nogama, a ponekad i na samim rukama što je jako neugodna stvar. 

Dalje imamo tu raznih vrsta oboljenja kože, a ako ne vodimo brige o koži, onda je jako moguće da se dobije i tumor na koži, što je više nego teško izlječiva bolest, zato se uvijek treba obraćati pažnja na ovaj jako bitan segment zdravlja kod jedne osobe. Mi danas, kao što možete da vidite, govorimo o ljudskim laktovima, o kojima apsolutno niko ne vodi baš previše pažnje. 

Da li ste ikada poslije tuširanja pogledali svoje laktove, i kako oni zapravo izgledaju? Jako su smežurani na tom dijelu što se tiče same kože, kao i to da je kod 90% osoba ima suh taj dio tijela. Niko apsolutno ne maže taj dio kože, jer smatra to itekako nepotrebnim, ali tu itekako griješe. Tako vam danas donosimo istraživanje jedne ruske doktorke koja tvrdi da su suhi laktovi kod jedne osobe jako velika naznaka nekih jako ozbiljnih bolesti. 

Irina Skurugdaeva tako tvrdi da se treba hidrirati koža ravnomjerno na svim dijelovima tijela, a poseban akcent treba da se stavi na laktove, koji se bez razloga znaju zapostavljati. Nedostatak vitamina A, B i D su jasan znak suhih i ispucalih laktova. 

Preporučeno