Moramo reći da su banane odlične u smutijima, pečenim proizvodima (kolači sa bananama su nešto posebno) i lep su dodatak vašim palačinkama. Ne samo da su banane odlične za nivo šećera u krvi, već također mogu pomoći u zdravlju probavnog sistema i gubitku težine, ublažiti hipertenziju, održati zdravlje srca i bubrega, pa i ublažiti grčeve koji su povezani sa vežbanjem i još mnogo toga.

Osim toga mogu da budu odlična i zdrava užina za odrasle i decu, a također će vam pomoći da budete siti, kako se ne biste prejedali drugom hranom. Dok sa druge strane zbog visokog nivoa skroba koji se nalazi u svakoj banani, ovo može dovesti do zatvora, ako ih konzumirate previše, zbog čega verovatno ne bi trebalo da uradite isto što i ova devojka, Julija Tarbat. Naime, pre nekoliko godina Tarbatova je 12 dana uzastopno jela samo banane a naravno banane su odličan izvor hranljivih materija. Ali da li su oni sve što je potrebno našem telu? Verovatno ne. Ali Tarbat i dalje nije jela ništa osim banana punih 12 dana.

Ona je pila i dosta vode pazia da se dovoljno odmara i da redovno vežba. Zapravo ova vrsta ishrane ima ime i poznata je kao “mono voće” gde osoba jede samo jednu vrstu voća u određenom vremenskom periodu. Nakon mono-voćne dijete, Tarbatova je tvrdila da je primetila poboljšanje u svom ukupnom emocionalnom i fizičkom zdravlju, što je prilično neverovatno s obzirom da je bukvalno jela samo banane više od nedelju dana. Ostatak teksta možete da pročitate ovde. 

Preporučeno