Majka Novaka Đokovića je otkrila detalje koje je malo ko znao. Dijana Đoković je u emisiji “Dok anđeli spavaju” ispričala neke zanimljive priče. Prvo je bila otkrila kako su Novak i članovi njegove porodice bili posjetili patrijarha Pavla dok je ovaj ležao na VMA, te je nakon toga ispričala kako je započelo njeno zabavljanje sa Srđanom, sa njenim suprugom, tako da je veoma brzo ostala u drugom stanju. Ona je nakon nekoliko mjeseci veze sa Srđanom saznala da je u drugom stanju, i odmah je bila donijela odluku da rodi dijete, a to je bio Novak, najbolji teniser svijeta. Rekla je:

” Kratko smo se zabavljali kada sam ostala trudna. Mom sadašnjem mužu, tadašnjem dečku, sam rekla da ću dijete zadržati i da on nema nikakve obaveze. Bila je to neka moja želja da rodim to dijete, a sad, šta god on odluči. Nisam mogla da obavezujem nekog sa kim sam nekoliko mjeseci bila u vezi, bilo mi je to malo previše” – ispričala je Dijana. Ipak, njih dvoje su se na kraju vjenčali, a nakon Novaka, dobili su još dva sina, Marka i Đorđa, a Dijana je otkrila još neke interesantne stvari koje se tiču nje i Srđana:

” Srđan ima neke svoje igrice, šta bi bilo kad bi bilo. S vremena na vreme voli da se igra i da me pita ‘Šta bi bilo da te ja nisam oženio, da li bi mi dala da viđam Novaka?’. Na to mu odgovorim sa osmijehom ‘Ko kaže da bi bio Novak’. Ko zna, možda bi se zvao drugačije, ali pitanje je šta bi bio”