Korona virus je ponovo udario na sve segmente društva, i ponovo se jako veliki broj zemalja u Evropi polako zatvara, a neke su na pragu uvođenja ponovnog policijskog sata. Britanski, novi soj korona virusa je definitivno udario na većinu Evrope, a u najvećem problemu za sada je Njemačka koja je uvela rigorozne mjere, poput zatvaranja škola i vrtića. 

Angela Merkel, polako odstupa sa mjesta kancelarke njemačke, a zamjeniće je totalno druga osoba, ali je ona jučer napravila veliki on line sastanak na kojem je rezagovarala sa svim šefovia pokrajina u Njemačkoj, gdje se ozbiljno razmatra odluka o zatvarnju Njemačkih granica, dok se ne smiri cijela situacija. Danas govorimo o neizostavnom segmentu a to su zaštitne maske koje su nijemci austrijanci uveliko krenuli da mjenjaju. 

Oni su tako hirurške maske zamjenili za epidemiološke maske, a razlika je kako se navodi u medijima jako velika. Sputnjik sa druge strane navodi da epidemiološka maska, ne nudi nikakav vid zaštite vaših pluća. Sa druge strane epidemiološke maske filtriraju čak 95% čestica koje se nalaze u zraku, tako da su puno sigurnije, od običnih, hirurških zaštitnih maski. 

Epidemiološke maske su prepoznatljive i po N95 američkoj kvaliteti zaštitnih maski, pa je stoga preporuka da i vi nabavite ove maske koje su dostupne u našim apotekama. Ovo je izjavio i doktor Belojević, poznati beogradski imunolog, koji se u potpunosti slaže sa ovom studijom. “Ove maske imaju toliko sitne pore, da kroz njih apsolutno ne može proći niti jedan virus, pa ni covid 19”. Koje vi maske koristite za svoju zaštitu?

Preporučeno