Čini se da je situacija sa pandemijom korona virusa svakim danom u cijelom svijetu pa tako i u našim krajevima sve bolja i bolja, te su se sada svi više okrenuli zbivanjima u Ukrajini i velikoj opasnosti da se rat u toj zemlji proširi na ostatak svijeta, pa je tu i normalan strah od mogućeg nuklearnog rata. Tokom pandemije, među onima koji su se najviše eksponirali u javnosti su svakako bili članovi Kriznog štaba, a među njima je svakako u Srbiji najpopularnija bila trenutna ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić koja je ujedno i vanredna profesorica na Medicinskom fakultetu u Beogradu, koji je završila 2001. godine, gdje je i magistrirala i doktorirala.

 

Ona je do sada objavila preko 100 naučnih radova u stranim publikacija, a stručna oblast joj je epidemiologija. Specijalizaciju iz epidemiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu upisala je maja 2004, a završila juna 2008, sa ocjenom odličan. Inače, ova uspješna doktorica je hercegovačke gore list, jer joj je otac porijeklom iz Sela Baljci koje se nalazi pored Bileće. Darija Kisić rođena je u Sarajevu 1975. godine. Darija je sve do početka rata živjela u naselju Grbavica i pohađala sarajevsku Treću gimnaziju.

Sa prvim danima rata je imala nepunih 17 godina, te je zbog ratnih dejstava sa roditeljima i sa bratom morala da izbjegne u Bileću. Tu je završila gimnaziju, a svi oni koji je poznahu iz tih dana kažu da je uvijek bila najbolji đak i najljepša gimnazijalka. Nakon što je završila gimnaziju sa roditeljima i sa bratom se seli u Beograd i tu upisuje Medicinski fakultet i nastavlja svoj život. Kako je i sama priznala, veoma često posjećuje svoju voljenu Hercegovinu

 

Preporučeno