Doktor Branislav Nestorović je ponovo u centru pažnje iako je već odavno u penziji, on je itekako zzanimljiv domaćim medijima, koji ga konstantno zovu u svoje emisije da im bude gost, a konstantno govori o raznim medicinskim problemima koje muče svakoga od nas.

Sada je opet govorio o bolestima u globalu, a dotakao se na primer Kronove bolesti, koja nastaje jer smo suviše čisti. Doduše, ovaj info deluje i zvuči jako čudno, ali je u konačnici stvarno tako. Ono što je zanimljivo je to, da je doktor nestorović rekao da se užasava baktericidnih sapuna, koji kao čiste 99% bakterija sa našeg tela, on je ubeđen da bakterije uopšte nisu zainteresovane za nas.

On je istakao da imaamo 440.000 do sada poznatih bakterija u celom svetu, a da je samo par njih zainteresovan za čoveka kao jedinku, mi smo totalno beznačajni za njih. Kako je još istakao, največa ljudska greška je ta, što ljudi za svaku sitnicu na svoju ruku uzimaju antibiotike, što je potpuni auto gol. On je ubeđen da antibiotici apsolutno ništa ne leče, studcenti kojima to kaže, bledo ga gledaju. Ako nemate bela krvna zrnca, vi ćete da umrete.

Bez našeg imunog sistema apsolutno nema ništa, na primer alicin iz belog luka je jedan od najjačih antibiotika koje zapravo imamo. 

Preporučeno