U današnje vrijeme kako je korona virus zavladala cijelim svijetom, osobe koje vole mutne radnje i kriminal, vole da pojačaju svoj angažman jer se sada fokus totalno usmjerio na nešto drugo po pitanju samog kriminala. Prije nisu tako morali raditi, jer su bili pod lupom policije, a danas se ipak može malo opuštenije “raditi” sve i svašta. 

Tako su krivolovci, kriminalci, silovatelji došli na svoje, koriste pretrpanost policije i pravosudnih organa sa puno bitnijim slučajevima, tako da su njima na neki način odriješene ruke. Mi vam danas donosimo jedan slučaj koji se desio na granici Rumunije i Srbije gdje je jedan vješti lopov posjekao jako veliku površinu šume, i napravio sebi sjajnu financijsku dobit. 

Sve je slučajno snimoljeno dronom, jer je u pitanju nacionalni park, i pravila se reportaža, da bi naknadnim gledanjem snimka prilikom same montaže utvrđeno da fali preko 200 hektara šume. Kel Kurusui Semenik je naziv ovog parka koji je još pod zaštitom UNESCO, i koji je jednostavno ogoljen, tik pre sami istek 2020 godine. 

U Rumuniji je ovo jako dobro razgranat biznis, a samo prošle godine je prijavljeno preko 30 slučajeva krađe šume, a pričinjena je šteta veća od 100 miliona eura. Za počiniteljima ovog krivičnog djela još uvijek se traga. 

Preporučeno