Prema izvješćima poljskih medija, oko 16 sati po lokalnom vremenu dvije su rakete pale u Poljsku.

 

▪️Glasnogovornik poljskog premijera Mateusza Morawieckog objavio je da je sazvao hitan sastanak vladinog Odbora za sigurnost i obranu. Press centar Vlade objavio je da je sastanak ministara u 21 sat. Dva zalutala metka pala su u poljski grad Przevodov na granici s Ukrajinom.

Upali su u sušare za žito. Dvije osobe su umrle. Na terenu su policija, tužiteljstvo i vojska, neslužbeno javlja radio ZET. Vatrogasci su ranije potvrdili da je u Pševodovu došlo do eksplozije. – Razlog incidenta još nije poznat – rekao je stariji kapetan Marcin Lebjedovič, glasnogovornik regionalnog stožera Državne vatrogasne službe Hrubešovo, u intervjuu za radio Lublin.

– Dobili smo dojave o eksplozijama sušilica rublja. Zapravo, čim smo stigli potvrdili smo da se to dogodilo. Obojica su odmah umrla. Trenutno osiguravamo mjesto i osvjetljavamo operativni prostor – dodao je.

Uzrok izvanrednog događaja nije službeno naveden, no poljski mediji izvijestili su da su ukrajinske zračne snage danas oborile dvije rakete koje su pale na poljski teritorij.

 

Podsjetimo, danas poslijepodne je 15 strateških bombardera TU 95MS ispalilo 100 krstarećih projektila na Ukrajinu iz Rotovske oblasti u Rusiji. Rakete su ispaljene s brodova i podmornica Crnomorske flote i Kaspijske flote u Kaspijskom jezeru.

 

Kako prenosi poljski Wiadomosci.radiozet.pl, Ministarstvo obrane Ruske Federacije demantiralo je izvješća da su ruski projektili pali na teritorij Poljske.

 

Rusko ministarstvo obrane objavilo je na svom Telegram kanalu: “Informacija koju su objavili poljski mediji i dužnosnici o navodnom padu ‘ruskih’ projektila u području Pševodova namjerna je provokacija s ciljem eskalacije situacije.”

 

Ostatk pročitajte OVDJE

Preporučeno