Danas u nastavku ovog našeg današnjeg članka ćemo da se bavimo sa temom nasljedstva, koje na ovim prostorima baš znaju da budu baš neugodna. To se najviše odnosi na porodice koje imaju jako puno članova u porodici, i kada se ne napravi nikakav testament, onda nakon njihove iznenadne smrti odmah kreće drama oko nasljedstva, a tada se po loklanim sudovima mogu vidjeti nemile scene.

Ono što se mora reći jeste da neki sudski procesi tako znaju da potraju jako dugo vremena, a neke braće i sestre i dan danas ne pričaju, jer se nikada nisu mogli dogovoriti o samom nasledstvu. Kome će pripasti kuća, kome zemja, kome šta drugo? To su sve pitanja na koja skoro niko da nema odgovora, a sada vam mi donosimo jednu ispovijest, koja se dogodila u Srbiji a glavni razlog je nasljedstvo i ništa drugo. Naime, stanovnica jednog sela u istočnoj Srbiji podijelila je Stameninu priču i svoja iskustva na jednoj od društvenih mreža a komentari su uglavnom bili podiljenjeni na ovu temu. Također, uz to je sve podijelio priču o Stameni i njenoj bebi koja bi vas mogla da rastuži.

U selu nema običnih kuća, samo su tu vile i dvorci, jednostavno ljudi su radili u inostranstvu i sve su pare zaradili i njih ulagali u kuće i njihovo renoviranje, pričao je on svoju ispovijest. Jedna susjeda koja je uložila više od milion eura u vilu s 15 osoba, bazenom i 80 hektara zemlje je umrla i nije dočekala mirovinu i tu je nastao jako veliki problem, nastavila je ona svoju priču koja ima jako neugodan kraj.

Također, on je objasnio da su švicarski klinci imali sve i da ih nekretnine nije zanimala pa su je prodali za 150 hiljada evra. Rekao je da je to samo 10 posto investicije, i da je totalno promašeni posao. 

Preporučeno