Prije nekoliko dana u medijima je kao bomba odjeknula vijest da se doktorica Branka Pekić Semiz ubila u prostorijama bolnice “Srbija”, koja se nalazi u Istočnom Sarajevu, šokirala je sve. Sada se ispostavilo, barem prema onome što njene kolege kažu, da je ona bila žrtva sajber nasilja.

Nakon ove tragične vijesti, brojne njene kolege su se oglasile, i rekli su kako je ona trpila velike pritiske na društvenim mrežama, i to sve zbog posla koji je radila, i dugo se borila sa time, i nikako to nije mogla da podnese, a pri tom niko nije stao u njenu odbranu. Jedan od onih koji je radio sa pokojnom doktorkom bio je i Milan Gluhović, koji je napisao sljedeće: “Tvoje dostojanstvo i tvoj snažni karakter nije mogao da podnese brutalni linč kojem si bila izložena proteklih meseci, a zdravstveni, pravni sistem nije učinio ništa da te zaštiti i da ti omogući uslove da se odbraniš od optužbi. Da li ima lekara koji radi, a da ne greši? Nema. Da li lekar treba da odgovara za svoje greške? Treba. Ali kao i svaki drugi građanin, pred sudom u pravičnom postupku.”

“Neko ko nije iz medicinske struke teško može da shvati da je svaki slučaj drugačiji, da se u čoveku često krije veliki broj neotkrivenih dijagnoza koje mogu da prouzrokuju fatalne komplikacije, da naše bolnice imaju svoja ograničenja na koja nijedan lekar ne može da utiče. Da li ta greška, ako je bilo, treba da zanemari sve dobro što je taj lekar uradio tokom svog života!? Odakle nam pravo da budemo i tužioci i sudije”, napisao je on. Ostatak teksta pročitajte ovde.