Danas govorimo o intimnom zdravlju žena koje je itekako bitno da se njeguje i pazi na isto, još od početka same mjesecnice, to jeste od najranije životne dobi. Pošto je konstantno u ciklusima, intimno zdravlje i higijena kod žena je i više nego bitno. Svaka druga žena prema posljednjim istraživanjima ima problema sa intimnim zdravljem, a mi vam danas donosimo jedan viralan video, koji je uznemirio cijelu Tik-tok mrežu.

Alisa Kokran Kanđiano je poznata blogerica, koja je na svom profilu pitala sve svoje pratitelje da li su zadovoljni sa izbjeljivanjem njihovog bijelog veša dok je mlatarala svojim besprijekorno čistim donjim vešom. Svim ženama je laknulo kada su vidjele bijeli tragove na njenom donjem vešu, jer gotovo 90% žena ima sličan problem, jer je ženski spolni organ okružen kiselom okolinom.

Ta bjelina je u stvari iscjedak, koji ima gotovo svaka žena prije i poslije samoga ciklusa. Dženifer Linkoln poznati američki ginekolog je rekao, da pored kiselog okruženja, u vagini ima jako veliki broj bakterija, koji prave takvu boju na vašem donjem vešu, tako da nema razloga za nekom brigom, sve je to normalno, napominje ona. 

Kako je ona navela u samom videu, ovakva boja koja vam se pojavi na donjem vešu vas ne treba previše zabrinjavati. Iz ženskog tijela gotovo svaki dan nešto curi, i većina žena nema obraza i stida da govori o intimnim stvarima, koje su itekako osjetljiva tema za dijeljenje u javnosti. 

Preporučeno