Naš poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je prije tačno godinu dana, 19. februara 2021. godine u 67. godini, od posljedica upale pluća. Uz njegovo ime su vezani mnogi zanimljivi događaji, a postoji i jedna njegova velika i neostvarena želja a vezana je uz fudbal. On je, kako je i sam govorio, bio veoma talentovan za fudbal, možda čak i više nego za muziku, a u jednom svome intervjuu sada već davne 1979. godine je ispričao kako je zapostavio svoj fudbalski talent i kako je postao muzičar:

” Volio sam da igram fudbal iznad svega. I što je mnogo bitnije – nisam ga samo volio, nego sam bio i vrlo talentovan. Igrao sam za reprezentaciju škole i bio najbolji golgeter. Tu su me vidjeli neki ljudi iz FK Železničara (jedan od novosadskih malih zonskih klubova) i odveli me u svoje redove.” Tada je on sa 16 godina postao prvotimac i najbolji strijelac, pa su mu i apetiti bili porasli. Ubrzo je bio zapažen i od strane FK Vojvodina, te je veoma brzo postao član podmlatka toga tima. Ipak, njegova fudbalska karijera nije tekla na način kako je on to zamišljao:

” Međutim, tu nastaje nagli zastoj moje fudbalske karijere. Tadašnji trener podmlatka Vojvodine, Žarko Nikolić, nije cijenio moje golgeterske sposobnosti, već je od mene zahtijevao da ne dajem golove. A ja sam bio strijelac. Tako je Nikolić došao do zaključka da ja nisam tip budućeg centarfora prvog tima Vojvodine, pa sam počeo da provodim vreme na klupi za rezervne igrače. To mi je na kraju dosadilo” – ispričao je tada Balašević te je dodao kako nije bio uporan i ubrzo je prestao sa treninzima, pa je sa fudbalom prestao da se bavi 1969. godine, ali uvijek mu je to bila i ostala velika ljubav te je bio ostao i veliki navijač Vojvodine i odlazio je na njene utakmice kada je god mogao

 

 

 

 

Preporučeno