Haris Džinović je muzičar iz Bosne i Hercegovine kao i Srbije, specijaliziran za narodnu muziku, poznat po mnogobrojnim popularnim pjesmama kao što su “Laže mjesec”, “I tebe sam sit kafano”, “Kako mi nedostaješ” i “Muštuluk”. Za života je živio i radio uglavnom u Beogradu sa suprugom Melinom (Galić) Džinović i njihovo dvoje djece, kćerkom Đinom i sinom Kanom. Karijeru je započeo 70-ih godina prošlog stoljeća, a prvi singl izdao je 1975. godine na kojem su bile pjesme “Domovina” i “Želim tebe”.

Haris Džinović nakon voditeljske emisije o hrani “Muštuluk” više ne igra tenis, koji je u posljednje vrijeme igrao iz zabave. Navodno je pjevač kuhanje zamijenio vježbanjem, što je rezultiralo padom energije. Iako je nekoć slovio za najboljeg tenisača među pjevačima, to više nije slučaj.

Kako će Melina, koja je 30 godina mlađa supruga popularnog pjevača, reagirati na njegovu fizičku spremu nije poznato, no čini se da ne može odoljeti njegovoj profesionalnosti i umijeću u kuhinji. Iako je svoje kulinarske talente samo pokazivao gledateljima u poznatim emisijama, jasno je da je njegova supruga sretna što ga ima, jer bi mogla postati suvišna u kuhinji kada Haris preuzme kuharske dužnosti.

Nedavno pojavljivanje Harisa Džinovića na aerodromu privuklo je pažnju svih koji su upoznali poznatog pjevača. Prije nekoliko godina održavanje forme i dotjerivanje postalo mu je navika, ali ovaj put je bilo drugačije jer je bio poznat po tome što dolazi iz europskih gradova i nastupa vrlo ležerno, ponovno zabavljajući publiku.

Nakon što su poželjeli dobrodošlicu Harisu, novinari su primijetili da pjevač nosi plavu polo majicu i šešir te iznošene farmerice. Promatrači nisu mogli ne primijetiti da se činilo da pati od ozbiljnog gubitka kose. Stajao je i čekao, s koferom u ruci, iako nije bilo jasno čeka li rođaka ili taksi. Mnogi promatrači zaključili su da je vrijeme da se Haris vrati prijašnjem načinu života, te da bi ga nedostatak tjelesne aktivnosti mogao skupo stajati.

Preporučeno