Danas govorimo o jednom proizvodu iz bivšeg sistema, kojem jednostavno nema smrti i nema šanse da se pokvari. Naime, kao što i sami možete da vidite radi se o TA peći, koja je grejala većinu Jugoslavije a koja je preživela i do današnjih dana, i koja je definitivno “nekvarljiva roba”.

Još uvek po nekim stanovima imamo TA peći, koje su definitivno jako dobra stvar, a ove današnje grejalice definitivno ne mogu im primirisati ni u jednom pogledu. Radila je po sistemu, da se uključi u struju i puni se određeno vreme, i onda se tokom noći pusti da radi, to jeste da pušta akumuliranu toplotu. Međutim, kako je vreme prolazilo i kako je stndard krenuo da pada, ljudi su počeli shvatati da su računi za struju sve veći i veći.

U modernim stanovima i kućama, one su izbačene totalno iz upotrebe, međutim, u većini kuća na selu TA peći su i dalje jako dobra i upotrebljiva stvar. Mi vam u nastavku današnjeg članka donosimo i trik, kako da smanjite potrošnju električne energije, ako koristite TA peć. Verovali ili ne, svi vi koji koristite TA peć, radite jednu te istu grešku, a mi vam danas donosimo jedan trik kako to sve da promenite.

Jedan jedini trik je taj, da vaša TA peć mora stojati ispod najhladnijeg zida u sobi, ili ispod prozora, te da ga udaljite nekih 20 centimetara. Tek tada će imati svoju pravu funkciju, jer ako je prikučena uza zid, onda će pola toplote odlaziti u hladni zid koji će usisati celu toplotu.

 

Preporučeno